Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Verstappen verdedigt Norris kurkdroog: 'Als mijn moeder ballen had....''

Verstappen verdedigt Norris kurkdroog: 'Als mijn moeder ballen had....''

6 mei - 07:00
13

Ondanks successen in de kwalificaties en de sprintrace, was het niet het weekend van Red Bull Racing in Miami. Lando Norris had simpelweg meer tempo in de Grand Prix, maar had hij ook gewonnen zonder safety car? En in hoeverre werd Max Verstappen gehinderd door schade aan zijn Formule 1-wagen?

Verstappen had in bocht vijftien een aanvaring met een paaltje, waarbij hij mogelijk schade aan de vloer van zijn RB20 opliep. De Nederlander had echter niet direct het gevoel dat dit impact had op zijn racetempo. “Het voelde niet anders, dus ik weet het niet. Misschien was het al beschadigd. Ik bedoel, ik raakte dat ding en daarna was mijn tempo hetzelfde, dus ik weet niet echt of er schade was”, vertelt hij.

Verstappen niet gediend van 'wat als...' scenario's

Gevraagd of Norris de race ook had kunnen winnen zonder de vrije pitstop tijdens de safety car, geeft de McLaren-coureur toe dat dat geen zekerheid was geweest. “Dat zou moeilijk zijn geweest. Ik had twee Ferrari's moeten inhalen, een Red Bull en Oscar. Oscar deed het erg goed, dus petje af voor hem”, prijst hij zijn teamgenoot, die door een aanvaring met Sainz ver terugviel in de ranglijst.

Verstappen valt Norris bij en maakt duidelijk dat hij weinig heeft met ‘wat als’-scenario’s en maakt daarbij een kurkdroge vergelijking. “Er wordt altijd gezegd: als, als, als. Als mijn moeder ballen had, zou ze mijn vader zijn. Dat is hoe het gaat met racen. Soms pakt het goed voor je uit, soms niet”, aldus de kampioenschapsleider. Norris komt na de opmerking van Verstappen niet meer bij van het lachen.