F1 Nieuws

Overwinning voor Norris in Miami voelde vreemd voor zijn race-engineer

Overwinning voor Norris in Miami voelde vreemd voor zijn race-engineer

6 mei - 20:00
1

Lando Norris won zondag zijn eerste Grand Prix in de Formule 1. Onderdeel van dat succes is Will Joseph. De race-engineer van de Britse coureur onthulde bij F1TV hoe de laatste minuten er in de Grand Prix van Miami aan toe gingen.

"Je behandelt de race gewoon zoals elke andere race, dus we hielden alles in de gaten zoals we normaal doen", zegt Joseph over de laatste ronden in de wedstrijd. "Lando reed heel erg goed, dus je probeert het [die langverwachte zege] te vergeten, je probeert dat opzij te zetten en gewoon je ding te doen zoals je dat normaal doet."

Het was niet de eerste keer dat Norris dicht bij een eerste overwinning was. Drie jaar geleden leek de 24-jarige coureur in Sochi op weg naar zijn eerste zege, totdat het begon te regenen. De McLaren-coureur ging - in tegenstelling tot de concurrentie - niet naar binnen voor intermediates, gleed van de baan en zag Lewis Hamilton de leiding overnemen en uiteindelijk als eerste over de streep kwamen.

Het pakken van die eerste zege liet lang op zich wachten en had heel wat voeten in de aarde. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost. "Daar denk ik nu niet meer aan. We hebben allemaal heel erg hard gewerkt vanaf de eerste dag. Toen we met Lando begonnen, hebben we gesproken over hoe de reis eruit zou komen te zien en hoe we daar zouden komen. Hij heeft het fantastisch gedaan en met hem iedereen die hem heeft gesteund."

Updates in Miami

Voor het weekend in Miami introduceerde McLaren liefst tien upgrades voor de auto van Norris. Joseph gelooft dat het pakket de formatie uit Woking op andere circuits zelfs nog meer moeten brengen dan het geval was in de straten van de staat Florida.

Hoe het voelde om over de boardradio naar Norris te kunnen roepen dat hij beslag had weten te leggen op P1? "Om eerlijk te zijn: het voelde wat vreemd. Je vraagt je de hele tijd af of er iets mis zal gaan, maar het voelde geweldig. Maar de reactie van alle anderen horen is eigenlijk spannender dan je eigen reactie, dus Lando enthousiast horen, Zak naast je horen, dat soort dingen. Ik draaide me om naar Andrea en om zijn opwinding zien, dat is wat het de moeite waard maakt."