Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

'Updates voor Verstappen en RB20 in Imola, ook verbeteringen voor Ferrari'

'Updates voor Verstappen en RB20 in Imola, ook verbeteringen voor Ferrari'

7 mei - 09:00 Laatste update: 09:38
8

Met China en Miami hebben we er twee sprintraces opzitten en met de aanstaande Grand Prix van Emilia-Romagna staat het begin van het Europees seizoen voor de deur. En daar worden de nodige updates verwacht. In ieder geval neemt Ferrari zijn eerste update van 2024 mee, Red Bull Racing introduceert nieuwe onderdelen en ook Oscar Piastri's wagen wordt van verbeteringen voorzien.

Sprintraceweekenden zijn vaak niet het meest ideale moment voor de teams om met een bak aan updates te komen. Er is namelijk slechts één vrije training van 60 minuten voorhanden om de nieuwe wagen te testen. Op de late vrijdagmiddag (lokale tijd) is het namelijk direct al tijd voor de sprintkwalificatie. De meeste renstallen zullen hun meeste updates dus hebben opgespaard voor het weekeinde op Imola.

McLaren besloot daar niet op te wachten en nam naar Miami tien updates voor de wagen mee. Die updates zaten hoofdzakelijk op de wagen van Lando Norris en dat wierp zijn vruchten af. De 24-jarige Brit won zijn eerste race ooit in de Formule 1. In Imola krijgt Piastri ook de beschikking over het volledige pakket, zo bevestigde teambaas Andrea Stella na afloop in Miami.

Updates Ferrari en Red Bull

Ferrari hield zijn updates grotendeels nog op zak dit seizoen en hoopt in eigen land weer een stap vooruit te zetten. Dat zal ook wel moeten, want de concurrentie zit ook niet stil. Niet alleen McLaren introduceerde (in Miami dus) veel updates, ook leider bij de constructeurs Red Bull Racing komt met performance updates aan bij de Grand Prix die vorig jaar nog werd afgelast vanwege overstromingen.

Max Verstappen en Sergio Perez kregen eerder in Japan al de beschikking over een groot aerodynamisch pakket en nu volgt er volgens Auto, Motor und Sport weer een verdere doorontwikkeling.