Algemeen

Vettel hakt de knoop door over Le Mans, Drugovic debuteert

Vettel hakt de knoop door over Le Mans, Drugovic debuteert

7 mei - 16:30
2

Doet hij het of doet hij het niet? Dat was lange tijd de grote vraag, nadat Sebastian Vettel een Porsche hypercar testte en daarmee de geruchten voedde dat de Duitser wellicht de 24 uur van Le Mans rijdt. Maar helaas voor zijn fans: Vettel heeft besloten om elk geval dit seizoen niet mee te doen aan de belangrijkste endurance race ter wereld. De naam van Vettel ontbreekt dan ook op de inschrijflijst voor de wedstrijd in Frankrijk, halverwege juni.

Een opvallende naam die wél meedoet is Felipe Drugovich. De huidige reserverijder van Aston Martin is met een wildcard toegelaten en zal racen in een Cadillac. In dat team krijgt de Braziliaan onder andere gezelfschap van Jack Aitken. De Brit reed in 2020 één Grand Prix in de Formule 1, als vervanger van George Russell in Sakhir.

Op de deelnemers prijken de namen van verschillende ex-Formule 1-rijders. Zo verschijnen Sebastien Bourdais, Felipe Nasr, Sebastien Buemi, Nyck de Vries, Mick Schumacher, Romain Grosjean, Kamui Kobayashi, Brendon Hartley, Robert Kubica, Antonio Giovinazzi, WIll Stevens, Jean-Eric Vergne, Stoffel Vandoorne en Jenson Button aan de start.

De Nederlanders in de 24 uur van Le Mans

Er zijn ook genoeg Nederlanders die een poging gaan wagen op eeuwige roem in Le Mans. Naast de al genoemde De Vries (Toyota) komt ook Robin Frijns in de hypercar categorie in actie. De Limburger rijdt voor BMW. Voor de LMP2 - een klasse die de rest van het seizoen niet in WEC actief is - zijn Bent Viscaal, Job van Uitert en Nicky Catsburg ingeschreven. Bij de GT’s zijn Larry ten Voorde en Morris Schuring van de partij.