F1 Nieuws

Ferrari test met spatborden om regenraces in toekomst mogelijk te maken

Ferrari test met spatborden om regenraces in toekomst mogelijk te maken

9 mei - 16:00
15

Sinds een aantal jaar werkt de FIA aan spatschermen voor Formule 1-auto’s om de hoeveelheid spray die de regen veroorzaakt te verminderen. Er zijn nu foto’s opgedoken van een Ferrari-test met een zeer agressieve uitvoering van de spatborden. 

Het nieuwe beschermmiddel omhult bijna het hele wiel. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid spray die van de banden komt drastisch wordt verminderd. Zodoende zou er alleen nog maar water van de diffuser af komen.  

Slechte weersomstandigheden hebben in de recente geschiedenis nogal eens roet in het eten gegooid voor de Formule 1. Met de introductie van spatschermen wil de autosportkoepel voorkomen dat races letterlijk en figuurlijk in het water vallen. Op de foto’s die donderdag opdoken is te zien hoe Arthur Leclerc en Oliver Bearman op Fiorano de nieuwe uitvinding uitproberen. 

Eerdere tests met spatborden verliepen niet geheel vlekkeloos

Vorig jaar testten McLaren en Mercedes al eens spatborden uit. Maar deze tests verliepen niet altijd geheel naar wens, er moesten destijds nog een hoop technische struikelblokken worden overwonnen. 

Na de spatbordtest op donderdag, werkt Ferrari vrijdag een filmdag af. Hier zal de Italiaanse renstal tevens het nieuwe aerodynamische pakket voor de Grand Prix van Imola testen.